KLANTENSERVICE

Welkom in de shop van CuraLuxe! Ik hoop dat je veel plezier hebt van de producten die je hier koopt. Op deze pagina vind je alle informatie over bestellen, verzenden en retourneren. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op!

Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan jou te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor je aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien ben je verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken via een ticket via je account of door te mailen naar info@curaluxe.com. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Levertijd 

Bestel op werkdagen voor 16.00 uur en je pakketje wordt dezelfde dag nog verzonden. Soms is een product tijdelijk niet voorradig, dat staat erbij vermeld. Als het niet lukt om het product op tijd te versturen krijg je bericht via e-mail of telefoon. 

Verzendkosten

De verzendkosten voor je bestelling zijn:

  • Gratis voor bestellingen vanaf 100€
  • 7,50€ voor pakketjes bij een bestelling onder de € 100,-

Verzending is enkel mogelijk binnen België.

Wij versturen de pakketjes via BPost. Normaal gesproken bezorgen zij de volgende werkdag, dat kan vanwege drukte soms anders zijn. Zodra jouw pakket is verzonden krijg je een link om je pakket te volgen.  Ben je niet thuis als de pakketbezorger komt? 

Pakketten die niet afgehaald worden of retour komen

Haal je jouw pakketje niet op bij het afhaalpunt, stuur je het retour of weiger je het pakket? Dan berekenen wij € 9,95 verzend- & administratiekosten.

Product ruilen?

Het is niet mogelijk om een product te ruilen. 

Bedenktermijn van 14 dagen

Ben je toch niet tevreden met je aankoop? Dan kun je het zonder opgaaf van reden terugsturen binnen 14 dagen na ontvangst van het pakketje.

Je hebt het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief de eventueel betaalde verzendkosten gecrediteerd. BELANGRIJK: de kosten voor retour van jou thuis naar CuraLuxe zijn voor je eigen rekening.

Maak je gebruik van het herroepingsrecht? Dan moet je het product met alle geleverde toebehoren, ongebruikt, in originele staat en verpakking en onbeschadigd naar ons terugsturen.

Om gebruik te maken van dit recht, stuur je mij een bericht en vermeld de producten die je retour wilt sturen samen met je order- en/of factuurnummer.

Vervolgens ontvang je het verschuldigde bedrag na ontvangst van de geretourneerde producten binnen 14 dagen op je bankrekening.

De kosten voor het retour sturen zijn altijd voor je eigen rekening. Ik raad je aan om het aangetekend retour te sturen omdat je dan verzekerd bent. Het risico van het retour zenden ligt bij jou of de verzendservice (indien aangetekend).

Modelformulier voor herroeping

Verkeerd bezorgadres doorgegeven?

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Ik probeer dan de bestelling nog voor je te wijzigen.

Er zijn 3 mogelijkheden:

  • Je pakketje ligt nog bij CuraLuxe en ik verander het adres: Niets aan de hand.
  • Je pakketje is al verwerkt of verzonden en de bezorger heeft dit nog in het bezit: Ik neem contact op met de bezorger en vraag of ze het pakketje kunnen afgeven op het juiste adres. Als dat niet mogelijk is, vraag ik of ze het kunnen terugsturen. Vervolgens stuur ik het naar jou. 
  • Je pakketje is al verwerkt of verzonden en de bezorger heeft dit al bezorgd: In dit geval kan ik  niets meer voor je doen. Je kunt dan zelf contact opnemen met de bewoners van het betreffende adres om het pakketje op te halen.

Betalingen

Alle prijzen in de shop zijn inclusief btw. Je kunt betalen op verschillende manieren. Na ontvangst van de betaling versturen wij je bestelling.

× Hoe kan ik je helpen?